Anastasia şi Megre

Cine este Autorul, Vladimir Nicolaevici’ Megre?

Vladimir Nikolaevici’ Megre, născut pe 23 iulie, 1950 în satul Kuznichi, (raionul Gorodnyansky din regiunea Chernigov – Ucraina), Autorul seriei Cedrii sunători ai Rusiei, era un cunoscut antreprenor. Şi-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei cu bunica sa, Efrosinia Verkuşa, doftoroaia satului (vraci). În adoloscenţă, Vladimir a vizitat ocazional Părintele Feodorit (sau Teodorit), un preot din mănăstirea Troiţa Laurii lui Serghiev de lângă capitală. Mai târziu, Vladimir expune tabloul “Unicatul” pe care îl descrie şi în cartea a doua a seriei, înainte ca acesta să fie cunoscut în lume. Vladimir îşi ia viaţa în propiile mâini de foarte tânăr şi lasă casa şi părinţii la 16 ani. Din 1974 locuieşte în Novosibirsk şi lucrează ca fotograf la un studio de servicii, numit Novosibirskoblfoto. La începutul Perestroykăi (reforma din ultimii ani ’80) a ocupat funcţia de preşedinte a Asociaţiei Inter-regionale a Antreprenorilor siberieni. În 1994-1995 organizează două expediţii comerciale importante, cu motonave pe fluviul Obi’, pe ruta Novosibirsk — Salekhard — Novosibirsk, pe cheltuială proprie.
Într-una din cele două expediţii, în taigaua siberiană o întâlneşte pe Anastasia, femeia care-i va schimba radical întreaga viaţă. Pentru mult timp, acţiunile sale – ale antreprenorului cu peste zece ani de experienţă – care au dus la ruinarea societăţilor deţinute, prin cheltuirea fondurilor şi a tuturor economiilor pe expediţii neprofitabile, au rămas secrete faţă de prieteni şi familie. Misterul a fost, însă, dezvăluit în prima carte, “Anastasia”, chiar din primul capitol. Vladimir Megre a obţinut ceva cu adevărat nepreţuit din această călătorie. Între anii 1996 şi 2006, Vladimir Megre a scris cele nouă cărţi (seria Cedrii sunători ai Rusiei: “Anastasia”, “Cedrii sunători ai Rusiei”, “Spaţiul de Iubire”, “Creaţia”, “Cine suntem noi?”, “Cartea Neamului”, “Energia vieţii”, “Noua civilizaţie” şi “Ritualurile Iubirii”).
Până astăzi au fost vândute peste 11 milioane de exemplare şi cărţile au fost traduse în peste 20 de limbi. În 1999, Megre a pus bazele Fundaţiei de sprijin a Culturii şi Creaţiei “Anastasia”, în oraşul Vladimir din Federaţia Rusă şi a lansat saitul www.anastasia.ru. A susţinut conferinţe cu cititorii în Rusia şi în afară. Cei mai activi dintre cititorii seriei Cedrii sunători ai Rusiei s-au unit în asociaţii non-profit şi au fondat aşezăminte “ale Neamului”. Ultima carte Anasta a fost lansată în 2010. Autorul intenţionează să scrie un scenariu pe baza cărţilor din serie.
Iată că au trecut deja şapte ani de când în Rusia şi-a făcut apariţia acest extraordinar scriitor, filozof, economist şi politician expert, desăvârşit, care, la început, după cum s-a creat impresia, a răsturnat cu fundu’n sus o grămadă de chestii.
Însă a sosit vremea, şi chiar destul de repede, şi aceste eforturi ale sale au devenit baza de pornire a multor oameni de ştiinţă din diferite domenii, totodată şi din pedagogie, din medicină, din jurisprudenţă, managerie, finanţă, agricultură, astronomie, istorie ş.a. De asemenea, cu mult succes au aplicat toate aceste dezvăluiri şi barzii, poeţii, muzicienii, pictorii şi scriitorii. Astăzi, multe figuri importante, oameni de ştiinţă, practicieni, folosesc deseori, cu multă eficienţă ideile expuse în seria de cărţi „Cedrii sunători ai Rusiei”, scrisă de Vladimir Megre.
Astfel de idei, din fericire, sunt multe, începând cu crearea Lumii, apariţia Universului şi a Omului, până la modalităţile şi metodele de cultură a plantelor şi educarea copiilor. Fiecare dintre aceste idei este într-atât de luminoasă şi importantă, încât devine imediat exhaustivă şi se asimilează instantaneu, îndepărtând toate dogmele şi contradicţiile, inoculate în minţile noastre încă de pe băncile şcolii şi ale facultăţii.
Devine tot mai evident, astfel, de ce mulţi copii au primit şi încă mai primesc note atât de proaste. Darwinismul! Cum poate un om sănătos la minte să asimileze conceptul că se trage din maimuţă? Fiecare are dreptul să decidă singur din ce se trage. Eu, personal, provin din persoane autentice! Şi nicidecum din maimuţă! Rudele şi cunoştinţele mele de asemenea.
Cât despre istoria Rusiei… Se spune că am fi slavi, ruşi, Ivani care nu-şi amintesc seminţia, păgâni proşti şi multe altele ca astea. Iar toate acestea, noi le acceptăm ca obligatorii, adesea mai spunem şi mulţumesc. Ne educăm copiii în acest spirit şi le spunem să sunt învăţături bune.
Nici în cazul altor popoare situaţia nu e mai roză. Deoarece, din câte se pare, nici cele mai străvechi civilizaţii, cum ar fi China şi Egiptul, nu pot spune ce a fost acum 810 de mii de ani. Ni se spune cu insistenţă că înaintaşii noştri goneau mamuţii, îmbrăcaţi în piei de animale, cu bâtele în mâini. Şi şirul acestor exemple este nesfârşit.
Adevărul este că zilnic, chiar şi fără cel mai mic PR, cărţile lui Megre ies în tiraje de milioane de exemplare. Şi în foarte multe limbi! Practic, în toate oraşele Rusiei au luat fiinţă organizaţii, cluburi şi diverse organizaţii cu nume ca „Anastasia”, sau „Cedrii sunători ai Rusiei”. Sunt vândute foarte multe înregistrări audio şi video. Oamenii creează versuri deosebite, cântece, desenează tablouri impresionante. Vin pe lume copii ruşi care sunt educaţi în spiritul Anastasiei şi care o îndrăgesc cu inimile şi cu sufletele. Pretutindeni, compatrioţii noştri nu doar visează la Vetrele Familiilor, la copii şi nepoţi sănătoşi şi fericiţi, şi la o Rusie măreaţă, dar chiar fac toate astea!

Victor Iacovlevici’ Medicov – profesor, doctor în ştiinţe economice, deputat în Consiliul Suprem al URSS, deputat în
Prima şi a Doua Dumă de Stat. Autor a peste două sute de lucrări ştiinţifice şi a peste o sută de lucrări de publicistică. 

 

 

 

Cine este Anastasia?

“Anastasia”, de Irina Sutokskaya

În ianuarie 2001, în revista “Tribal”, în articolul “Spiritul Ma’at, am prezentat un articol despre Anastasia. Aici avem un alt articol scris de Irina Sutokskaya, femeia incredibilă care conduce organizaţia “Floarea Vieţii” din Rusia.
În urmă cu câţiva ani, Rusia a fost bulversată de o informaţie despre o fiinţă remarcabilă, numită Anastasia, care trăieşte în inima taigalei siberiene şi care posedă puteri unice. Această informaţia e apărut pentru prima oară într-o publicaţie cu titlul “Anastasia” şi care avea ca slogan fraza: “Eu exist pentru aceia pentru care eu exist.” – Anastasia
Această carte a împărţit cititorii în oameni care cred şi oameni care nu cred. Povestea ei este asta. Cititorii au libertatea de a decide singuri din ce tabără să facă parte. Povestea vorbeşte despre o femeie tânără şi frumoasă, pe nume Anastasia, care trăieşte în taiga, absolut singură, practic fără haine şi fără o rezervă de hrană. Ea este descendenta unui neam care trăieşte acolo de milenii şi care face parte dintr-o civilizaţie izbitor de diferită de cea a omului modern, aşa-zisa civilizaţie tehnocratică. Anastasia s-a născut în taiga, în apropierea ei locuiesc bunicul şi străbunicul ei, care încă mai trăiesc şi care i-au transmis înţelepciunea generaţiilor trecute.

“Cel în măsură să înţeleagă îşi va arăta înţelepciunea prin ale sale fapte, acolo unde trăieşte” – Anastasia

Ea este parte integrantă din natură şi trăieşte în perfectă armonie cu aceasta. Copacii, animalele şi păsările o înconjoară şi o protejează. Prietenii ei cei mai devotaţi sunt o lupoiacă, o ursoaică-mamă şi o veveriţă care-i aduce nucuşoare de cedru direct în palmă. Anastasia este capabilă să comunice cu elementele naturii: cu gândacii şi cu alte insecte mici, care-i dau informaţii necesare despre mediul înconjuător şi, care, totodată, o ajută să ştie totul despre problemele stringente ale societăţii umane contemporane, aflată în dificultate, pentru care este pregătită în orice moment s-o ajute. Misiunea ei e centrată pe ajutorul oferit oamenilor de a traversa epoca forţelor obscure. Anastasia susţine: “Visul meu va înfrânge mecanismele întunericului care au asuprit oamenii de-a lungul mileniilor. Sub efectele visului meu, multe din aceste forţe obscure vor începe să lucreze în slujba binelui”.

“Nu există în nicio galaxie strune care să emită sunet mai frumos decât cântul Sufletului uman!” – Anastasia

Informaţia despre Anastasia a sosit în Rusia printr-un om de afaceri siberian, Vladimir Megre, pe care l-a cunoscut atunci când nava acestuia a poposit într-o mică aşezare pe malul marelui fluviu, Obi’. Anastasia s-a îndrăgostit de acest om şi a înţeles că tocmai el era cel mai potrivit pentru a-i transmite mesajul către lume. Megre a petrecut mai multe ore alături “ancora pădurii” (cum a numit-o el) în poieniţa acesteia, ascultând-o fără, însă, să înţeleagă dacă s-o asculte şi să creadă în ce i-a prezentat ea. Anastasia i-a vorbit despre viaţă, despre viziunea ei asupra Omului şi a lui Dumnezeu, despre cele mai îndrăgite vise ale ei şi despre cele mai intime gânduri. El a asistat la o demonstraţie prin care ea şi-a arătat capacitatea de a se conecta cu orice fiinţă umană chiar şi de la distanţă şi de a vedea orice problemă sau situaţie din lume. Totodată, spre deosebire de alte persoane cu capacităţi ieşite din comun, Anastasia nu s-a prezentat în faţa lui Megre ca o femeie cu puteri supranaturale. A dezvăluit în mod spontan mecanismele naturale care pot di adoptate de orice om din lume. Anastasia i-a vorbit lui Megre despre “Raza Iubirii”, despre care susţine că o poate orienta către oricine şi că acea rază este capabilă să încălzească şi să vindere cu emanaţia sa luminoasă. Ea susţine că această rază o deţine fiecare om în viaţă, că este invizibilă, iar forţa ei depinde de forţa sentimentelor omului resprectiv. Însă oamenii nu sunt conştienţi de asta şi, astfe, nu o pot folosi.Anastasia a prezis că Megre avea să scrie o carte despre ea şi că o va face în mod deschis, zugrăvind tot ceea ce s-a întâmplat acolo, în taiga, inclusiv raportul lor intim. Megre s-a dovedit a fi un om foarte curajos i sincer care a făcut tot ce a cerut ea. Sincer şi obiectiv, acesta a descris tot ceea ce a auzit, văzut şi experimentat, fără teama ca alocuri să se prezinte într-o lumină nu tocmai flatantă. În momentul de faţă există 10 volume din această serie extraordinară. Megre susţine că publicaţiile sale au o oarecare încărcătură: combinaţii specifice şi formule de litere au fost introduse în cărţi de Anastasia însăşi. Şi, după cum spunea tocmai eroina: “Este o traducere directă a cânturilor din adâncul Cosmosului, a eternităţii şi infinitului, absolut precisă ca sens, importanţă şi scop.” Aceste combinaţii de litere sunt menite să vindece şi să lumineze cititorul. Oamenii simt aceste combinaţii, iar puterea cuvintelor Anastasiei începe să acţioneze asupra lor, declanşând erupţii de sentimente neobişnuite, benefice şi atot-vindecătoare care se revarsă în sufletele lor”.

“Aceia care pătrund esenţa şi menirea infinitului încep să trăiască fericiţi, 
deoarece îşi crează ei înşişi un viitor fericit, cu propriile lor gânduri” – Anastasia

Această afirmaţie poate fi acceptată sau nu. Însă cărţile despre Anastasia au plasmat un flux spiritual puternic în Rusia, milioane de oameni au răspuns din inimă la inima ei. Oamenii scriu poezii, desenează şi compun versuri şi cântece dedicate Anastasiei şi lui Megre. Au luat iinfţă multe centre şi cluburi numite “Anastasia în toate colţurile Federaţiei Ruse. La Moscova s-a instituit un centru de coordonare “Anastasia”. Cărţile despre Anastasia sunt best-seller în Rusia şi pe valul acestui succes, multe alte persoane au început să scrie cărţi despre Anastasia susţinând că primesc informaţii de la ea. Fie că e adevărat, fie că nu, legenda Anastasia a declanşat un val unic de cunoştinţe care atinge inimile oamenilor, ceea ce face ca aceste crăţi să aibă dreptul la existenţă şi la citire de către oameni pregătiţi să se atingă de aceste cunoştinţe. Anastasia i-a cerut lui Megre să organizeze o asociaţie a antreprenorilor care desfăşoară activităţi comerciale pe baza unor principii morale noi. Aceştia aveau să-l urmeze în spiritul Anastasiei. Astfel, mulţi antreprenori care, adesea sunt sceptici la auzirea însăşi a cuvântului spiritualitate, au recepţionat chemarea Anastasiei prin Megre – unu’ dintre ei care vorbea limba lor – şi i-au răspuns. Încă din prima carte, Megre a inclus “Catalogul de Aur al Rusiei” din Statutul Asociaţiei Antreprenorilor”. Acest răspuns puternic al societăţii ruse la fenomenul Anastasia se poate explica şi prin faptul că, în dorinţa ei de a ajuta oamenii, Anastasia oferă soluţii concrete şi accesibile la multe probleme stringente din societatea rusă. Puţin contează cine primeşte aceste soluţii şi le transmite oamenilor. Ceea ce contează e acestea sunt necesare acum! Una dintre probleme de primă prioritate e cea ecologică, care nu poate fi soluţionată fără ca omul să restabilească legătura pierdută cu Natura şi Mama Pământ. Anastasia subliniază faptul că, în asta, un rol esenţial îl joacă oamenii care trăiesc în contact cu pământul pe care-l cultivă cu mâinile lor. Printre aceşti oameni se află dacnicii ei iubiţi (proprietari de loturi mici de teren cu o casă simplă locuibilă). Ea este convinsă că ărin aceştia, Rusia va renaşte. Anastasia le dă sfaturi specifice despre modul în care informaţiile despre ei înşişi pot fi inserite în plante, cu finalitatea ca acestea să producă substanţe chimice benefice anume pentru cei care le cultivă. Aceste combinaţii, afirmă ea, nu numai că ajută la vindecarea bolii, dar, mai mult, încetineşte îmbătrânirea organismului, dezbară omul de prostele obiceiuri alimentare, ceea ce duce ulterior la o ameliorare a puterii mentale şi la obţinerea păcii interioare.


“Nu va trece mult timp şi oamenii vor începe să scrie Cărţile Neamului. Milioane de pagini vor fi umplute de părinţi. Un număr mare de astfel de Cărţi ale Neamului vor fi scrise şi în fiecare, Adevărul din inimă va fi transmis urmaşilor. Şi nu va fi loc, în aceste cărţi, de minciuni, iar falsurile istorice vor pieri dinaintea acestora!” – Anastasia

Unice sunt şi sfaturile Anastasiei cu privire la modul de a creşte copiii liberi fără a-i supune stereotipurilor comportamentale ale adulţilor de azi. E necesar – susţine ea – să ia sfârşit siluirea sufletelor cu dogmele noastre. Ea ne învaţă cum să ajutăm copiii să-şi exteriorizeze scânteia divină din ei şi cum să pătrundă Esenţa Vieţii prin Adevăr, Bucurie şi Iubire. Ea pune accent pe enorma responsabilitate pe care-o au părinţii ce trebuie să creeze pentru urmaşii lor un spaţiu special de iubire favorabil creşterii şi dezvoltării acestora. Toţi părinţii – spune ea – ar trebui să le dăruiască copiilor un cadou: “Spaţiul de Iubire minunat precum pântecele mamei lor”. Doar acolo copiii pot creşte şi pot avea un viitor fericit”. În Spaţiul de Iubire plasmat de părinţii ei, Anastasia ăşi creşte acum fiul – fructul iubirii sale pentru Vladimir Megre. Băieţelul este protejat de o ursoaică şi de o lupoaică. Se joacă cu gâzele din iarbă, iar mândrul vultur bătrân îl înalţă în cer, ceea ce-i permite omuleţului să îmbrăţişeze din înalturi cu sufletul Mama Pământ, exact aşa cum a făcut Anastasia când era ca el. Învăţăturile Anastasiei referitoare la educaţia copiilor sunt astăzi modelul unei noi abordări a acestei teme în unele şoli din Rusia. Elevii acestor şcoli sunt neobişnuit de luminoşi şi calzi. Ochii acestora emană energie luminoasă, ei ştiu deja cum să folosească Raza de Iubire, pe care o numesc “Micuţa Rază a Anastasiei”. Aceşti copii percep cu inima visul Anastasiei: “Fiecare om trebuie să-şi creeze un mic Spaţiu de Iubire împrejurul său. Şi dacă toţi oamenii înţeleg şi fac asta, atunci întreaga planetă Terra va deveni un punct luminos de Iubire în Univers, aşa cum Tatăl a dorit. În asta constă destinul fiecărei fiinţe umane… Aceşti copii ai viitorului vor creşte şi se vor răspândi peste tot Pământul, plasmând oaze din aceste Spaţii de Iubire, până când întreaga planetă va fi acoperită.” În lumea ştiinţifică au fost găsite corespondenţe temeinice ce vin în sprijinul cuvintelor Anastasiei. În cartea a treia a seriei lui Megre, intitulată “Spaţiul de Iubire”, este conţinut un volum inedit de informaţii cu privire la monumentele de piatră din trecut ce se găsesc răspândite oriunde în lume, numite dolmene. În Rusia sunt foarte numeroase şi se concentrează în munţii Caucazul de Nord. Multă lume consideră aceste dolmene drept camere funerare antice, însă Anastasia le numeşte “sanctuare mai relevante decât piramidele din Egipt, ca eficienţă în contactul cu Intelectul Suprem”. De-a lungul a mii de ani, oamenii au mers să moară în meditaţie în aceste camere. Anastasia susţine că strămoşii intrau acolo, meditau în eternitate, în izolare absolută, “unde simţurile nu puteau părăsi ambientul”, şi se uneau cu Intelectul Suprem. Scopul primordial al acestor meditatori era de a transmite cunoştinţele lor urmaşilor. Acest spirit de înţelepciune mai trăieşte şi azi în aceste construcţii antice, iar oamenii pot veni să primească sfaturi şi răspunsuri la întrebările lor. Astfel, un alt vis al Anastasiei este în curs de realizare astăzi, oamenii îşi întorc înţelepciunea primordială a străbunilor, prin aceasta realizându-se contactul cu Intelectul Universal. Mii de persoane din diferite colţuri ale Rusiei şi chiar din străinătate vizitează aceste dolmene situate pe coasta caucaziană a Mării Negre. Multe dintre acestea au auzit despre dolmene din cărţile Anastasiei, scrise de Megre. Aşadar, acesta este fenomenul “Anastasia” care a afectat Rusia atât de tare în vremuri recente. Cititorii pot simţi singuri dacă toate acestea sunt adevărate sau nu, însă multă de pe tot globul terestru cred în existenţa Anastasiei. Mulţi consideră eroina drept revelaţia Divinului Feminin.

Dianuşa, Cluj, 2019